Biografie

Maxine Sapulette is een half Molukse vrouw en is inmiddels 32 jaar oud en geboren in Enschede. 
 
Haar watersport avontuur begon in het jaar 2000, doordat haar stiefvader haar elke zondag mee nam om de zogenaamde (jeugd cursus)waterskiën te volgen. Na 3 jaar waterskiën en moni/trick skiën maakte ze haar eerste start op een wakeboard in 2003. 
 
Na weinig pogingen ging ze al snel rond en begon haar wakeboard avontuur. In 2003 begon ze ook al aan haar eerste NK aan de kabel als 12 jarig meisje en haalde gelijk de tweede plek. 
Vanaf dat moment was ze eigenlijk al verslaafd en ging ze ook steeds meer achter de boot wakeboarden. Na een aantal jaren was ze van mening dat zij alles wilde bereiken in de sport en ze ging hier dan ook volledige voor! 
 
Vanaf 2006 als 15 jarige won ze voor het eerst de IWWF World championships in Oostenrijk, feldkirchen.
En vanaf 2009 is Maxine officieel gestopt met haar niveau 4 Sport en beweging opleiding en volledig gaan focussen op haar pro wakeboard carrière. Inmiddels zijn we 23 jaar verder en heeft Maxine 6 wereld titels en 1 World Cup titel gewonnen in 2006/‘08/‘09’/‘10/‘11/‘14/‘22 in elke leeftijdsgroep en tegenwoordig vaart ze bij de 30+ masters category waar zij afgelopen October nog heeft gewonnen bij het WK. 
Naast al haar titels behaald heeft zij ook vanaf 2010 tot aan 2019 haar eigen promodel board  gehad die werd geproduceerd door Jobe watersports en ook een pro model vest en bindingen. Bij Sinner heeft zij een eigen zonnebrillen lijn gehad. 
Betreft media heeft Maxine veel samengewerkt met sponsors en waaronder ook op tv geweest met meerdere programma’s zoals MTV, Goedemorgen Nederland, TMF, Zapp sport en geregeld op RTV oost. Maar ook een rol en eigen sectie in wakeboard films Hipnose en Out of the kitchen. 
Sinds 2019 is Maxine erg actief met het coachen van het Nederlandse Cable Wakeboard Team. Als bondscoach begeleid zij het gehele team en geeft zij hen maandelijkse trainingen en doelstellingen om te behalen zodat het team beter presteren bij WK’s en EK’s. 
 
Vanaf heden is zij te boeken voor meerdere activiteiten, waaronder:

Webdesign door vanilladigital.nl